Kokebok

kinesisk mat

I profesjonell gastronomi

I profesjonell gastronomi brukes ofte en profesjonell kjøkkeninnretning kalt en kombiovn til å tilberede måltider. Kombiovnen har egenskapene til en varmluft og en dampovn på samme tid. Det muliggjør sunn matlaging, høyere utbytte og en skånsom måte å tilberede mat på. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

kinesisk mat

Kinesisk mat er et ekstremt mangfoldig kjøkken på grunn av størrelsen på landet og antallet etniske minoriteter. Den tilbyr en uendelig blanding av smaker, aromaer og oppskrifter. Kina er delt inn i flere regioner, og i hver av dem møter vi ulike prosedyrer og oppskrifter. Sichuan-kjøkkenet er preget av krydret fjærfe eller storfekjøtt. Kantonesisk mat er kjent for sin sjømat, søte og sure smaker av fisk, kjøtt og ris. Andre kjente kjøkken er Beijing eller Shanghai. I Kina er det populært å tilberede retter i form av hurtigsteking, i wok eller damp. De mest brukte ingrediensene er ris, nudler, tofu, kjøtt, grønnsaker, bambusskudd og soyasaus.

Oppskrifter av kinesisk mat

De mest kjente kinesiske rettene inkluderer kung - pao, bami goreng, kamelhovsuppe, andetunger og pekingand. Kung - pao, kyllinglår kuttet i strimler, pakket inn i solamyl, sautert med peanøtter og purre. Alt er smaksatt med soyasaus, rødvin og hvitløk. Bami goreng tilberedes av kalkunbryst, paprika, bønnespirer, nudler og krydder. Pekingand er en tradisjonell og festlig rett. Andetunger er en populær spesialitet ikke bare for utenlandske turister. De mest brukte kinesiske ingrediensene er glassnudler, mungbønner, krabbemel, søt soyabønnepasta, kinakål, litchi, goja eller kinesisk stikkelsbær. Umeboshi er plommer som vokser i Kina og Japan, de inneholder en stor mengde naturlige syrer og mineraler. De brukes som et naturlig middel mot forkjølelse, anemi, oppkast og mageproblemer

tChinese