Kokebok

Veganske retter

I moderne gastronomi

Kombiovnen er et kjøkkenapparat som brukes i profesjonell gastronomi for å tilberede måltider. Kombiovnen har mange bruksområder innen gastronomi og byr på mange muligheter for matlaging. Enheten er egnet for tilberedning av alle typer kjøtt, grønnsaker, tilbehør, bakeretter, desserter og bakverk. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Varierte veganske retter

Vegansk kosthold utelukker inntak av ikke bare kjøtt, men også andre animalske produkter, som egg eller melk. For veganere er det veldig viktig å være oppmerksom på et variert og balansert kosthold, som inkluderer alle nødvendige stoffer. Disse inkluderer vitamin B12 og D, selen, jod, kalsium og omega-3 fettsyrer. Vegansk mat kan være veldig variert. Den er basert på belgfrukter - bønner, linser, erter, frokostblandinger, frø, frukt, grønnsaker, sopp og nøtter. Soyabønner er en kilde til planteprotein og har i form av tofu blitt den viktigste erstatningen for kjøtt. De kommer i mange former - pølser, veganske burgere eller malt tofu. I stedet for ku- eller geitemelk brukes vegansk melk i vegansk mat, som soya-, kokos-, mandel-, ris-, havre- eller hampmelk. Når vi sammenligner en kopp ku og soyamelk, finner vi at en kopp ku inneholder 8 gram og soya 7 gram protein

Oppskrifter på veganske retter

Som allerede nevnt er vegansk mat i stor grad basert på belgfrukter. Bønner alene har mange former og bruksområder. Mungbønner, klatre- og månebønner, kidneybønner, adzukibønner og hvite bønner, som har blitt den mest populære arten i vårt land. Borlotti- og cannellini-bønner brukes hovedsakelig i Italia. Svarte bønner og svarte kidneybønner har sin opprinnelse i Latin-Amerika. Kikerter er en annen type frokostblanding, hummus danner grunnlaget for vegansk mat. Den har en mild hasselnøttsmak og mange bruksområder på kjøkkenet. Falafel tilberedes i arabisk mat, små stekte krydrede kikertkaker. Tofu er en veldig populær rett blant veganere. Det er soyaost med opprinnelse i Japan. Den er presset fra soyabønner, som er fulle av protein, kalsium, vitamin E og også lite fett. Paneer er en indisk ost som representerer kjøtt i indisk mat.

Vegan