Kokebok

Meksikansk mat

I profesjonell gastronomi

I profesjonell gastronomi brukes kombiovnen ofte til å tilberede måltider, som er et profesjonelt kjøkkenutstyr. Takket være egenskapene og innstillingsmulighetene er den ypperlig til å tilberede alle typer kjøtt, grønnsaker, sideretter og til og med desserter. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Meksikansk mat

Meksikansk mat er ikke bare nachos, varme jalapeños og tequila. Meksikansk mat er påvirket av en tusen år gammel tradisjon med urfolk og europeisk gastronomi. Grønnsaker som avokado, tomater, chilipepper samt bønner, mais eller kakao var godt etablert i det meksikanske kjøkken før kolonitiden. Svinekjøtt, ris og hvete reiste fra Europa til Europa. Tortillapannekaker er et viktig element i det meksikanske kjøkkenet, som brukes til å tilberede burritos, tacos, quesadillas eller nachos. Tex-Mex er en betegnelse for Texas-Meksikansk mat, som ikke må mangle chilipepper, rømme, ris eller bønner.

Oppskrifter av meksikansk mat

Tortillas - pannekaker, som er grunnlaget for mange meksikanske retter og deres tilberedning har ikke endret seg på tusen år. Disse pannekakene brukes som tilbehør eller er en del av en typisk meksikansk mat-takos. Takos er formede tortillas som serveres som en sandwich. Stekte tortillas serveres som tostadas. Kanapeer laget av nachos tilberedes som en form for liten matbit. En skje med krydret guacamole eller hummussaus er toppet med tortillachips og drysset med kvernet rød pepper. Guacamole er en avokadoblanding med tomater, sitronsaft, drysset med koriander. Salsa er en tykk saus av tomater, løk, krydder og chili. Den serveres som et supplement til tortillas. Achi er et flytende krydderekstrakt som brukes til å smaksette salater i Mexico. Chilli con carne har vært en favorittrett for meksikanere og texanere siden det ville vesten. Oppskriften er basert på kjøttdeig, bønner, tomater og løk. Tequilla er et sterkt destillat laget av pulgue eller mazcal, som er forskjellige typer agave.

tMexican