Kokebok

Midtøsten mat

I et moderne kjøkken

I profesjonell gastronomi brukes kombiovnen ofte til å tilberede måltider. Dette er et profesjonelt kjøkkenutstyr som sikrer en skånsom måte å tilberede måltider på, bevarer en stor mengde vitaminer og høyere næringsverdi av tilberedte måltider. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på som matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur eller saktebaking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Midtøstens kjøkken

I Midtøstens kjøkken finner vi elementer fra hele verden. De grunnleggende råvarene er korn, som det lages brød, bulgur eller couscous av. Det må også være belgfrukter – spesielt kikerter og linser; grønnsaker - zucchini, aubergine, agurk eller oliven og kjøtt - lam, kylling eller fårekjøtt. Kjøkkenet har et rikt utvalg av krydder og urter som gir maten en typisk aroma og smak. Midtøstens kjøkken er kjent for bruken av safran, mynte, timian, oregano og spisskummen. Tradisjonelle spesialiteter er hummus, falafel, sesampasta tahini eller tabbouli.

Oppskrifter på mat fra Midtøsten

Starter vi med rik bruk av belgfrukter på kjøkkenet, kommer vi over hummus eller falafel. Hummus er en tykk pasta laget av blandede kikerter, sitronsaft og olivenolje. Denne kikertpastaen har mange bruksområder, den serveres som pålegg alene eller sammen med pitapannekaker. Små krydret stekte kikertkaker omtales som falafel i mat fra Midtøsten. Blant kjøttrettene kan vi inkludere følgende. Mantou er dumplings fylt med hakket lammekjøtt. Kabsa er en betegnelse for en rett med ris og kjøtt. Stekt lammesmørbrød - arayess er en tradisjonell delikatesse. Seleek er en betegnelse på lam med ris. Interessant nok kokes ris i melk, ikke i kjøttjuice. Mutabak er en søt eller krydret innpakket deig fylt med ost, bananer eller kjøtt. Pita er en betegnelse på brød i form av en pannekake, som er fylt med ulike fyll. Søte retter inkluderer basbousa, som er en semulekake med kokos og sukkersirup. Baklava er en veldig søt butterdeigsstrudel med valnøttfyll. Etter baking blir den bløtlagt i en sukkerløsning. Tahini kan betraktes som en sesamsaus som brukes i salater, kikertpasta, hummus og bakverk. Den er tilberedt av malt sesam, har en jevn konsistens og et høyt kalsiuminnhold.

tMiddleEast