Kokebok

Spansk mat

I et moderne kjøkken

I profesjonell gastronomi brukes ofte en profesjonell kjøkkeninnretning kalt en kombiovn til å tilberede måltider. Kombiovnen sikrer høyere utbytte, sunn matlaging, bruk av damp, tørr luft eller en kombinasjon av begge. De største fordelene med enheten inkluderer en skånsom måte å tilberede måltider på, bevaring av store mengder vitaminer og høyere næringsverdi av tilberedte måltider. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Spansk mat

Det spanske kjøkkenet er kjent for sitt mangfold og mange forskjellige smaker. I kystnære områder konsumeres hovedsakelig fisk, sjømat og grønnsaker. Tvert imot, i innlandet møter vi flere kjøttretter. Det spanske kjøkkenet var påvirket av kolonialismen i Sør-Amerika, hvorfra tomater, paprika og poteter ble importert til Spania, som raskt tok tak på kjøkkenet. Tvert imot, safran og spisskummen ankom den lokale gastronomien til det arabiske kjøkkenet. Spania regnes som den største forbrukeren av olivenolje i verden.

Oppskrifter av spansk mat

De mest kjente spesialitetene fra det spanske kjøkkenet inkluderer gazpacho, paella, tortillas, bacalao og ulike typer ost og kjøttpålegg. Paella er den mest kjente spanske retten med et navn som stammer fra den ovale jernpannen, som den tilberedes og serveres på. Hovedingrediensene er minst to typer kjøtt, ris og grønnsaker. Sopa de lechugas er en kjent salatsuppe. Caldo er en suppe laget av et stykke ferskt og et stykke røkt svinekjøtt. Kjøttet tilberedes med hakket kål, rødbeter og poteter i 4-5 timer. Asado er fjærfe i spansk stil, servert som en suppe. Ajo blanco er en nasjonal spansk rett, det er en kald dill som er populær hovedsakelig i Andalusia. En bolle eller brød bites i den ferdige retten. Churros - Spanske smultringer, stekt i form av pinner av en stjerneformet eller rund form. De serveres på kafeer og restauranter sammen med varm sjokolade. Cassata bandera er en betegnelse for små bakverk. Turrón er tradisjonelt tilberedt til jul - en juledessert drysset med mandler. De grunnleggende ingrediensene er mandler, bihonning og sukker. Aguardiente er en spansk brandy laget av druerester og anis. Det tilsettes ofte vann, drikkes sjelden alene.

tSpanish