Kokebok

Vegetariske retter

I moderne gastronomi

Profesjonelt kjøkkenutstyr kalt kombiovn brukes i profesjonell gastronomi for å tilberede måltider av alle slag. Produksjon av tørr og fuktig varme, korte koketider og høyere utbytte er hovedfordelene med denne kjøkkenmaskinen. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Fargerike vegetarretter

Det vegetariske kostholdet er ikke like strengt som det veganske kostholdet. Vegetarianere spiser ikke kjøtt, men med et riktig kosthold kan deres kjøttfrie kosthold inneholde de samme næringsverdiene som vanlige. Folk bytter til vegetarisme av mange grunner, de kan være etiske, helsemessige, kulturelle. Selv vegetarianere feirer høytiden sin, verdens vegetardag feires 1. oktober.

Oppskrifter på vegetarretter

Alle oppskrifter nevnt i kategorien veganske retter kan også inngå i vegetarretter. Vegetariske retter inkluderer en tykk saus av tomater, løk, krydder og chili kalt salsa, som serveres med tortillas. Alhonse er en rett med poteter kokt i skallet, som deretter skrelles, skjæres i skiver, stekes i smør og drysses med ost. I India er det en veldig populær rett med poteter og kikerter - alu chat, som spises når som helst i løpet av dagen. Murkha dhal er en indisk rett med røde linser, sorte sennepsfrø, hvitløk, ingefærrot, kokosmelk og salt. Arabisk mat tilbereder en søt eller krydret innpakket deig fylt med ost eller bananer kalt mutabak. Peperonata er den italienske ekvivalenten til vår lecha. Det er en krydret rett med stuede grønnsaker. Vegetariske potetretter inkluderer potetgull eller chips. Ingredienser egnet for å tilberede vegetariske retter inkluderer: hirse, bulgur, kikerter, asparges, gresskar, bønner, erter, egg, indisk paneerost. Gresskar tilbyr mange tilpasningsmuligheter. Passer til både søte og salte retter.

VegetarianDishes