Kokebok

italiensk kjøkken

På et profesjonelt kjøkken

I profesjonell gastronomi brukes kombiovnen ofte til å tilberede måltider. Dette er et profesjonelt kjøkkenutstyr som har mange praktiske funksjoner. Kombiovnen sikrer en skånsom måte å tilberede måltider på, bevarer en stor mengde vitaminer og en høyere næringsverdi av tilberedte måltider. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

italiensk kjøkken

Når det gjelder italiensk mat, blir det ofte kalt en av de beste i verden og er kjent og populær over hele kloden. Italiensk mat er basert på ferskheten og kvaliteten på ingrediensene. Grønnsaker, olivenolje, sjømat, kjøtt og ost er de grunnleggende ingrediensene som ikke må mangle på noe kjøkken. Måltider er vanligvis supplert med friske hakkede urter, som oregano eller basilikum. Italiensk mat er kjent for sitt store antall pastatyper og de uendelige mulighetene for tilberedning av dem. Pastaen kommer fra det gamle Roma. Andre kjente retter fra Italia er pizza, risotto, panini, tiramisu ...

Oppskrifter av italiensk mat

Som allerede nevnt har italiensk pasta tusenvis av former og bruksområder. Agnolotti er pastawraps fylt med en blanding av kjøtt eller grønnsaker. Fyllingene kan være salt eller søt. Lasagne er den mest kjente typen, den har rektangulær form, rette eller taggete kanter og brukes til å tilberede mat med samme navn. Stek i flere lag med kjøtt eller grønnsaker. Linguiner eller "tunger" er tynn flat pasta som ligner på spaghetti. Andre typer italiensk pasta er conchigliette eller fussilli. Det italienske kjøkkenet er kjent for sin flerretters meny, som begynner med en rett kalt antipasta. Det er en italiensk betegnelse for en forrett, som er preget av kjøttpålegg, grønnsaker og ost. Den mest kjente pizzaen er definitivt margerita. Tomater, basilikum og mozzarella er grunnlaget. Det er over 200 000 forskjellige pizzaer over hele Italia, og hver restaurant har sine egne unike oppskrifter. Fra desserter ble deilig tiramisu, kaffe affogato, pærepai, crostata eller panna cotta født i Italia. Blant dessertene kan vi også inkludere panettone, som er et søtt italiensk brød som er smurt med kremost og pyntet med jordbær.

tItalian