Kokebok

Fisk

I profesjonell gastronomi

I moderne gastronomi brukes en kombiovn til å tilberede måltider, som kombinerer egenskapene til en varmluft og en dampovn. Maten mister ikke vitaminer, holder på fuktigheten, er smakfullere og sunnere. Kombiovner er flotte for å tilberede alle typer kjøtt, grønnsaker, tilbehør og til og med desserter. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Frisk som en fisk

Fisk gir menneskekroppen et bredt spekter av mineraler og vitaminer - A, D, B1, B2, B12. Marin fisk inneholder jod, fluor og natrium. Rødt fiskekjøtt inneholder mer mineraler enn hvitt kjøtt. I tillegg til vitaminer og mineraler inneholder fiskekjøtt mye protein og omega-3 fettsyrer. Fettet er jevnt fordelt i fisken og har høy biologisk verdi. Fiskekjøtt inneholder 60 - 80 % vann, så det er lett for å ødelegges raskt. Det er derfor nødvendig å behandle kjøttet så raskt som mulig og om mulig velge fisk i spesialiserte fiskebutikker. Forskning viser at å spise fisk to ganger i uken har en positiv effekt på aktiviteten til hjertet, hjernen og immunsystemet. Opprettholder normalt blodtrykk, forbedrer hukommelsen og motvirker depresjon. Den er lett fordøyelig og passer til ulike dietter.

Fiskeoppskrifter

Fisk er definitivt en av de sunne og smakfulle rettene tilberedt ikke bare av kystland. Sjøharen er en fisk som lever i de nordlige hav. Kjøttet hennes kan ikke tilberedes eller bakes. Etter å ha fjernet huden, røykes den og en kaviarerstatning tilberedes av eggene. Tvert imot er havabboren en fisk med en usedvanlig god og særegen smak. Takket være det trenger den ikke å krydres for mye. Den bakes hel og deretter flamberes. Fiskeretter inkluderer abondigas - baller av hakket fiskekjøtt; aiguilletty - tynne, vertikalt skivede ringer av fiskekjøtt, tilberedt med en krydret saus som ragout; ál ámericaine - en metode for å servere sjømat, oftest hummer og breiflabb, i en saus krydret med olivenolje, urter, tomater, hvitvin, fiskebuljong, konjakk og malurt. Aljota er en fiskesuppe tilberedt på Malta, i det tsjekkiske kjøkkenet møter vi gjeddeabbor eller karpe på spisskummen. Enten det er vår tsjekkiske karpe, gresskarpe, sandart, laks, havabbor eller hauker som bor på Hawaii-øyene, tilbyr fisken mange måter å forberede seg på. Fra baking, matlaging, steking til røyking, tørking eller råmetoden å servere i form av sushi.

Fish