Kokebok

Kjøttdeig

I profesjonell gastronomi

Kombiovnen er et profesjonelt kjøkkenapparat som ikke bør mangle på ethvert profesjonelt kjøkken. Produksjon av damp, varmluft eller en kombinasjon av disse er en av de mange fordelene med dette kjøkkenapparatet. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Kjøttdeig = mange alternativer

Kjøttdeig er en svært populær universell råvare innen gastronomi. Fordelen er at den kan tilberedes på mange måter og fungerer som grunnlag for oppskrifter fra hele verden. Vi møter oftest kjøttdeig, kalkun og storfekjøtt. Å jobbe med kjøtt er enkelt og vi kan også kombinere det med andre ingredienser, som grønnsaker, sopp, ost. Det anbefales å behandle kjøttdeig best på kjøpsdagen, da vanlig kjøtt ødelegges raskere. De mest kjente kjøttdeigsrettene er burgere, kjøttkaker, kjøttkaker, ragu og kjøttkaker.

Oppskrifter på kjøttdeig

Som allerede nevnt møter vi kjøttdeig over hele verden, og følgende retter tilsvarer dette. Italiensk lasagne med kjøttdeig, bakt i flere lag og retten serveres varm rett fra ovnen. I Andalusia serveres tradisjonelt baller av kjøttdeig, fisk eller fjærfe kalt abondigas. I Mexico er grunnlaget for hver chili con carne kjøttdeig, tomater, løk og bønner. Hamburger har blitt et symbol på USA, det er en kjøttbolle laget av kjøttdeig. I det arabiske kjøkkenet er kibbeh fersk kjøttdeig som spises akkurat som bifftartare. Pljeskavica - en rett fra Montenegro, det er en kjøttpannekake tilberedt på en grill fra forskjellige typer kjøttdeig. Russisk mat er en populær pai, som blant annet er fylt med kjøttdeig. Dip, amerikansk sennep eller italiensk krydderblanding passer godt til kjøttdeig.

MincedMeat