Kokebok

tilbehør

I profesjonell gastronomi

Kjøkkenutstyr kalt kombiovn brukes ofte til å tilberede måltider i profesjonell gastronomi. Den har egenskapene til en varmluft og en dampovn på samme tid. Dette tillater produksjon av damp, varmluft eller en kombinasjon av begge. Takket være dette er rettene tilberedt i kombiovnen smakfullere, mer næringsrike og saftigere. tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Vedlegg, akkompagnement av hovedretten

Den karbohydratrike maten som følger med hovedretten blir ofte omtalt som en siderett. Formålet med karbohydrater er å fylle opp energi i kroppen. Deres daglige andel bør være 50 % av dietten. Tilbehørene kan deles inn i flere grupper: frokostblandinger - ris, pasta, konditorboller, gryn, bulgur, havre, mais, quinoa, couscous, hirse; poteter - pommes frites, potetmos; belgfrukter - erter, bønner, linser; grønnsaker og sopp.

Oppskrifter på tilbehør

Poteter, som kan tilberedes på mange måter, har god smak og næringsverdi, blir ofte beskrevet som den mest kjente sideretten i europeiske land. Amerikanske poteter er stekt eller bakte potetmos med skallet. Ringblomstene stekes i mer olje til de er gylne i fargen. Potetdeig tilberedes av poteter, som brukes til søte dumplings og paier. Hovedingrediensene er kokte revne poteter, grovt mel, salt og egg. Gnocchi, potetgull eller pommes frites stekt i olje tilberedes også av poteter. En annen stor gruppe består av pasta: Italiensk agnolotti - pastaposer fylt med en blanding av kjøtt eller grønnsaker; cannelloni - igjen fylt pasta i form av store rør bakt i ovnen; inkluderer også italiensk fussilli eller conchigliette. Begrepet "al dente" kommer også fra Italia, det er en tilberedning av pasta eller grønnsaker. Pastaen er myk, men inni er den fortsatt litt stivere. Kornblandinger inkluderer også quinoa eller chilensk stikkelsbær, hirse, bulgur, villris eller arborioris, som med sin grøtaktige konsistens egner seg til å tilberede ekte italiensk risotto. Ris er også den grunnleggende ingrediensen for å tilberede den spanske retten paella. I Japan er hovedrettene de berømte japanske nudlene.

SideDishes