Kokebok

Egg

I et moderne kjøkken

I profesjonell gastronomi brukes ofte en profesjonell kjøkkeninnretning kalt en kombiovn til å tilberede måltider. En skånsom måte å tilberede måltider på, bevare store mengder vitaminer og høyere næringsverdi i tilberedte måltider er et av kravene i profesjonell gastronomi. Kombiovnen tilbyr mange måter å varmebehandle retter på som matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur eller saktebaking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Hvorfor egg

Egg er kjent for sine nyttige stoffer. De er en viktig kilde til protein, vitaminer og mineraler. Egg bør være på hver av våre dietter. De er en viktig ingrediens i tilberedning av deig, desserter, pålegg, de brukes til å tykne supper eller sauser. De brukes også i separate måltider som eggerøre eller omeletter. Den fungerer som et supplement til grønnsakssalater eller som garnityr til garnerte tallerkener. På grunn av innholdet av viktige og gunstige stoffer for kroppen, er de en god mat for vegetarianere som ikke spiser kjøtt. I butikken støter vi oftest på kyllingegg, og den siste tiden har det vært en økende interesse for vaktelegg eller strutseegg.

Oppskrifter der vi ikke kan klare oss uten egg

Egg er ikke bare eggerøre eller «skinke og egg». De spiller en viktig rolle i mange oppskrifter der de ikke er synlige ved første øyekast. Mange liker egg til frokost i form av eggerøre, som «bull's eye», «skinke og egg», myke eller harde egg med fersk brødskive. Så er det omeletter, pannekaker eller pannekaker, hvor vi heller ikke kan klare oss uten egg. Egg er nødvendig i tilberedning av leverboller, fiskefyll, puddinger eller den berømte italienske carbonara-sausen. Fiskekaker eller smultringer kalt fiskake er populære i skandinavisk mat. Hovedingrediensene er kjøttdeig, maizena-egg og krydder. I Frankrike tillater de ikke quiche. Det er en velsmakende pai med egg, fløte, bacon og noen ganger gruyère-ost. Pai, pai fylt med kjøtt eller kjøttdeig, egg, fisk, sopp, gryn, ris, erter, jordbær er en russisk spesialitet. I det tsjekkiske kjøkkenet ved foten av Krkonoše kommer du over en tradisjonell suppe laget av brødgjær med sopp, egg og spisskummen, og i Pardubice har de berømte Pardubice-dumplings fått navnet sitt. I julen tilbereder mange tsjekkiske retter eggekonjakk for å ønske gjester velkommen. Vi klarer oss ikke uten egg når vi tilbereder hjemmelagde nudler, pasta som cannelloni, gnocchi eller når vi tilbereder desserter som muffins, cupcakes, tiramisu, vafler...

Eggs