Kokebok

Tsjekkisk mat

I profesjonell gastronomi

Kombiovnen er et profesjonelt kjøkkenutstyr som brukes til å tilberede måltider i profesjonell gastronomi. Den store fordelen med enheten er egenskapene til varmluft og dampovn på samme tid. Dette kjøkkenutstyret er flott for å tilberede alle typer kjøtt, grønnsaker, tilbehør og til og med desserter. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Tsjekkisk mat

Tsjekkisk mat anses generelt for å være svært velsmakende, men samtidig tungt og vanskelig å fordøye. Elementer av tsjekkisk mat blander seg med nabolandene. Kjøkkenet ble påvirket av den daværende gruppen Østerrike-Ungarn og senere Tsjekkoslovakia. Det tsjekkiske kjøkkenet er variert, vi kan finne flere typer sauser, supper og kjøttretter. Den tsjekkiske spesialiteten inkluderer hovedsakelig dumplings tilberedt på mange måter. De kan være salte eller søte – fylt med frukt servert som hovedrett.

Oppskrifter fra tsjekkisk mat

Typiske tsjekkiske retter inkluderer soppyngel, Krkonoše pinnekjøtt, gouache og slakterretter. Den kjente spesialiteten er Olomouc-ost eller Pilsner-øl, som turister kommer fra hele verden for å smake her. De tradisjonelle suppene er sur, kulajda, Slovácko løksuppe eller kålsyre. Kålkvaster - en rett med revne poteter, mel, peppersalt, kokt i varmt vann, deretter stekt med bacon og servert med surkål. Martins gås og Martins rundstykker, som er en rett laget av hvetemel fylt med valmuefrø, syltetøy eller pepperkaker, tilberedes tradisjonelt til St. Martins. Til jul må det være Cuba - en sopprett og stekt karpe i smør. I påsken er det tid for kjøttkake, en rett med kjøtt, egg og vårurter. Av de tsjekkiske søte rettene er disse hovedsakelig boller, kaker med pærer, tørket frukt - crucifers, trdelník, frgál, gulrøtter - kaker fylt med gulrotfyll, cottage cheese - cottage cheese pai, vaniljepudding og egg. Kucmoch er navnet på valmue lundefugl som brukes i Elben. Pagáče er en kake fylt med kål i Wallachia. Lata er en betegnelse på en potetpannekake fra området rundt Kyjov.

tCzech