Kokebok

Storfekjøtt

I profesjonell gastronomi

I profesjonell gastronomi brukes ofte et profesjonelt kjøkkenapparat kalt en kombiovn til å tilberede måltider. Kombiovnen sørger for en skånsom måte å tilberede måltider på, bevarer en stor mengde vitaminer og en høyere næringsverdi av tilberedte måltider. Kombiovnen tilbyr mange måter å varmebehandle retter på som matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur eller saktebaking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Egenskaper til biff

Biff er preget av sin mursteinrøde farge, som er påvirket av alder, kjønn og fysisk aktivitet til dyret. Dette er det tredje mest tilberedte kjøttet i Tsjekkia. Innen gastronomi møter vi oftest 18 måneder gammelt biff. I eldre stykker har kjøttet en mørkere farge og krever lengre varmetilberedning. Storfekjøtt er svært næringsrikt, det inneholder en høy andel jern, vitamin B2 og essensielle aminosyrer som kroppen vår trenger. Biff tilbyr flere typer behandlinger som: hel som roastbiff, skivet i form av biff, kuttet i små biter - gulasj, i hakket form - kjøttboller.

Biff oppskrifter

Biff tilbyr mange matlagingsalternativer, for eksempel mørbradcarpaccio, kinn, indrefilet, skrellet biffskulder eller tournedos, som er et snitt av biff mørbrad ca. 4 cm tykt, også referert til som en biff. Det såkalte polske språket er en stor gastronomisk opplevelse i noen regioner. Det er en kokt oksetunge skåret i skiver og dryppet med rødvinssaus med rosiner og mandler. Biff rund skulder og biff roller omtales i gastronomi som falsk mørbrad. Oksefileten smaksettes med for eksempel pariserpepper eller kjøttet krydres i en krydderblanding før kjøttet stekes og pakkes inn i bakepapir. Vi kan blant annet tilberede flott storfekjøttkraft, leverboller eller buljong av storfekjøtt. Vi kommer også over biff i form av pate, chilli con carne eller i den australske pairetten.

Beef