Kokebok

Svinekjøtt

I profesjonell gastronomi

Kombiovnen er et profesjonelt kjøkkenutstyr som brukes til å tilberede måltider i profesjonell gastronomi. Den tilbyr flere fordeler og funksjoner: en skånsom måte å tilberede måltider på, bevare en stor mengde vitaminer, høyere næringsverdi av tilberedte måltider, høyere utbytte og kort tilberedningstid. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Svinekjøtt, det mest populære i det tsjekkiske kjøkkenet

Svinekjøtt har en typisk lys rosa farge. Sammenlignet med andre typer kjøtt er det en mer energisk næringsrik og mindre fordøyelig art. Muskelen til griser er vanligvis dekket med fett, som den inneholder 20 til 40%. Kvaliteten og smaken på kjøtt avhenger av dyrets alder og vekt, men også av maten. Griser som veier 70 til 80 kg anses å være de best egnede stykkene. I det tsjekkiske kjøkken er vintermånedene ofte forbundet med et slakteri. Typiske slakterretter er jitrnice, innmat, stuffing, svart suppe, lillehjernen med egg, kjøttkaker, greaves, eggstokk, smult ...

Svinekjøtt oppskrifter

Svinekjøtt kan tilberedes på mange måter og vi kommer over det i retter rundt om i verden. Den høyeste kvalitetsdelen er indrefilet av svin. Det møre og smakfulle kjøttet er svinekinn, som egner seg spesielt godt til stuing. Svinekam eller stek er en del som egner seg for å lage små måltider. I det tsjekkiske kjøkkenet møter vi Krkonoše pinnekjøtt og andre slakterspesialiteter. Svinekjøtt brukes til å lage debrecen, en pølse plassert på en brødskive til frokost eller mellommåltid. Cocktailpølser er også en populær frokostrett. Perkelt tilberedes av svine-, kalve- eller fårekjøtt kuttet i terninger. Den tilberedes ved å stuve på løkbunn med paprika og andre krydder, tilsette malt pepper og tomatpuré. Tørket svinekjøtt - coppa, først kokt og deretter tørket. I Italia brukes den som forrett, til pizza og i smørbrød. Fransk mat kommer fra rillons, biter av svinekjøtt strukket med bacon og stekt i smult. I Spania brukes svinekjøtt i den tradisjonelle paellaretten. For tilberedning av de nevnte rettene, en flott wokpanne med opprinnelse fra Kina, hvor kjøtt kuttet i terninger settes inn.

Pork