Kokebok

Indisk mat

I et moderne kjøkken

Et profesjonelt kjøkkenapparat kalt en kombiovn er en del av ethvert kjøkken innen profesjonell gastronomi. Den brukes til å tilberede enda saftigere og smakfullere retter. Takket være egenskapene er dette kjøkkenutstyret utmerket til å tilberede alle typer kjøtt, grønnsaker, tilbehør og til og med desserter. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Indisk mat

Det bor et stort antall etniske grupper i India, takket være hvilke indisk mat har fått sitt mangfold og et uuttømmelig antall aromaer. Kjøkkenet er forskjellig regionalt, i nord og vest møter vi hovedsakelig belgfrukter som kikerter, linser eller erter. Derimot konsumerer sør og øst for India hovedsakelig ris. Typiske indiske retter inkluderer tandoori, vindaloo, karri, chutney eller brødpannekaker, samt chapatis. Mange retter i det indiske kjøkken er vegetariske – bestående av flere typer belgfrukter og eventuelt supplert med paneerost.

Oppskrifter av indisk mat

En av de mest kjente rettene i indisk mat er tandoori - krydret kylling bakt i en tandoorovn; vindaloo - svinekjøtt med hvitløk, eddik og salt; karri - kjøtt og grønnsaksragu i en tykk aromatisk saus. Tandoori masala er en indisk blanding av krydder beregnet for steking av kylling og steking av kjøtt. En veldig krydret salsa laget av frukt eller grønnsaker kalles achar. Indisk acni-buljong er egnet for å tilberede en rekke retter. Baghár er en betegnelse for en krydret olje tilberedt av chilipepper, løk og sennepsfrø. Den brukes til å vanne bakte poteter, dumplings og andre retter. Pakora er en typisk vegetarrett, den er fylt med poser med grønnsaker eller belgfrukter. Murkha dhal tilhører også kategorien vegetarretter. Det er en rett tilberedt av røde linser, sorte sennepsfrø, hvitløk, ingefærrot, kokosmelk og salt. Alu masala er poteter tilberedt med krydder og løk. I indisk mat er panír en betegnelse for cottage cheese, lassy er pisket yoghurt fortynnet med vann og supplert med sesongens urter. En rekke brødkaker tilberedes i indisk mat, varierende i sammensetning, smak og utseende. Disse inkluderer spesielt nan, chapati eller atta.

tIndian