Kokebok

Slovakisk mat

I profesjonell gastronomi

Kombiovnen er et profesjonelt kjøkkenutstyr som brukes til tilberedning av ulike retter innen profesjonell gastronomi. Dens funksjoner tilbyr mange alternativer for matredigering. I tillegg sikrer enheten bevaring av høyere ernæringsmessig verdi av tilberedte måltider og en stor mengde vitaminer. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Slovakisk mat

Slovakisk mat er en av de mer energieffektive, måltider har en tendens til å være tunge og raskt fulle. Kjøkkenet er hovedsakelig påvirket av det harde fjellklimaet nord i landet, men også av nabolandene. Vi kommer oftest over retter fra svin eller storfekjøtt. Poteter, som kan ha form av dumplings, paier eller pommes frites og kål, serveres ofte som tilbehør. De tradisjonelle rettene fra slovakisk mat inkluderer bryndza-dumplings servert med kål, bacon eller rømme.

Oppskrifter fra slovakisk mat

Det slovakiske kjøkkenet kan være stolte av en rekke meieriprodukter, som parenica, oštiepok, korbáčik eller bryndza. Oštiepok er en halvhard dampet eggformet ost laget av ku- og sauemelk. Ved å røyke får den en spesiell deilig smak og farge. Det er en tradisjonell slovakisk ost som stammer fra Karpatene. En favorittrett er dumplings - mindre gnocchi tilberedt av rå poteter, lik hårete dumplings. Den kokes i saltet vann, smøres deretter med fett og serveres med brynza, bacon, kål eller rømme. Kvaster er i utgangspunktet dumplings eller gnocchi tilberedt av poteter, servert med kål og bacon. Paiene ble opprinnelig servert som den første retter av julaftensmiddag i slovakiske familier. Dette er fylte poser med halvsirkelformet eller trekantet form, de er igjen tilberedt av poteter, mel, egg og salt. Paiene fylles med røkt, kjøttdeig eller annet kjøtt, brynza eller kål og rømme serveres til. Fylte dumplings er en annen tradisjonell rett, fyllet er oftest kjøtt, bryndza og kål. Lokše kommer fra det vestlige Slovakia, de er potetpannekaker tilberedt på en kokeplate. Det finnes en salt variant – med smult til suppe eller søtt – smurt med syltetøy og drysset med valmuefrø.

tSlovak