Kokebok

Frokost

På et profesjonelt kjøkken

I profesjonell gastronomi brukes ofte et profesjonelt kjøkkenapparat kalt en kombiovn til å tilberede måltider. Kombiovnen har egenskapene til en varmluft og en dampovn på samme tid. Så den produserer damp, varm luft eller en kombinasjon av begge. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Hvorfor spise frokost

Frokost er dagens første måltid, servert om morgenen. Mange eksperter anser frokosten som det viktigste kurset på dagen, som bør utgjøre en tredjedel av det daglige inntaket. Men generelt: hva et land eier skikker og tradisjoner. Det er det samme med frokost. I Storbritannia finner vi en typisk solid engelsk frokost med Earl Grey-te. Dette inkluderer bacon, egg, skinke og cheddar. Engelskmennene lager ofte en sandwich eller såkalt engelsk sandwich av disse ingrediensene. I Frankrike er en croissant eller baguette populær. Den kontinentale frokosten inkluderer bakverk, smør, syltetøy, ost og kjøttpålegg.

Oppskrifter på en deilig frokost

Frokost er begynnelsen på en ny dag og mange mennesker vil ikke forlate hjemmet om morgenen uten den. Frokosten kan være salt: kylling eller vaktelegg på mange måter, debrecen, ost og bakverk. Bagelen har nylig fått stor popularitet. Det er et rundt bakverk med hull, som perfekt kan suppleres med egg, skinke eller en kombinasjon av begge i form av "skinke og egg". I det tsjekkiske kjøkkenet kommer vi oftest over hvitt brød – brød eller croissant. Den søte frokosten har tusenvis av former, inkludert pannekaker med syltetøy eller nutella, croissant, cupcake, smultring, muffini, vaffel ... I Italia er en pærekake veldig populær, supplert med rosiner, mandler, kanel og aprikossyltetøy. Den greske spesialiteten er fikenkake og vi fikk en gresskarpai fra Linz-deig fra Nord-Amerika. I det tsjekkiske kjøkkenet kommer vi over boller eller frgál med cottage cheese, valmuefrø eller syltetøy. Idrettsutøveres favorittfrokost er grøt, müsli, yoghurt, cottage cheese, ost, grønnsaker og frukt.

Breakfast