Kokebok

japansk mat

I moderne gastronomi

Kombiovnen er et profesjonelt kjøkkenapparat som ofte brukes til å tilberede måltider i profesjonell gastronomi. Enheten har egenskapene til en varmluft og en dampovn på samme tid. Det muliggjør derfor produksjon av damp, varmluft eller en kombinasjon av begge. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

japansk mat

Japansk mat kalles ofte for det sunneste i verden. Kjøkkenet er basert på ferske og kvalitetsråvarer. Hovedingrediensene er fersk fisk, sjømat, grønnsaker, tofu, ulike typer nudler og ris. Retter er ofte smaksatt med soyasaus, ingefær eller wasabi. Mange retter serveres kalde. De vanligste varmebehandlingene inkluderer steking, matlaging og stuing.

Oppskrifter av japansk mat

Den mystiske asiatiske smaken av umami kommer fra det japanske kjøkkenet. Umami utfyller de fire grunnleggende smakene som kjennetegnes av smaksløkene på tungen. Wasabi eller japansk pepperrot er en grønn pepperrotpasta som brukes til å lage sushi. Soya har mange bruksområder i japansk mat. Den brukes til å lage tofu, soyamel og en rekke desserter. Søt soyapasta er hentet fra tørkede soyabønner og brukes til tilberedning av desserter som månekaker eller dampede boller. Soyasaus – soyasaus er en essensiell ingrediens i japanske retter og har blitt populær over hele verden. Det brukes også soyabønner som er veldig møre og saftige. I det japanske kjøkkenet tilberedes sushi eller oniguri på Hanami-festligheter - risboller pakket inn i tørket tang. Sukiyaki er en rett tilberedt i én gryte. Hovedingrediensen er tynne skiver biff, som er bakt i olje og deretter stuet i en panne i sukiyakisaus. Velkjente japanske frukter inkluderer umeboshi - plommer, som inneholder store mengder naturlige syrer og mineraler; Japanske aprikoser - for deres evne til å avgifte, er de rangert blant de sunneste ingrediensene. Japanske nudler har mange former og bruksområder. I det japanske kjøkkenet er de en av de vanligste siderettene. Azuki - adzuki er små røde bønner som er mye brukt i japansk mat. Mungbønner brukes i supper, puddinger og egner seg også til spiring. I tillegg er de en stor kilde til jern, magnesium, mangan og vitaminer.

tJapanese