Kokebok

Belgvekster

I moderne gastronomi

Ingen profesjonelt kjøkken, konditori eller bakeri skal mangle utstyr som bruker moderne teknologi. Kombiovnen og bakerovnen oppfyller disse egenskapene på riktig måte. Produksjon av damp, varmluft eller en kombinasjon av disse er en av de mange fordelene med dette kjøkkenapparatet. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, steking, lavtemperatur- eller saktebaking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking , posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Belgvekster, en ladning av fiber og vegetabilske proteiner

Linser, erter, bønner, soya, kikerter, lupin, men også peanøtter. Belgvekster som har fått kallenavnet supermat. Dette er fordi de inneholder en stor mengde av kroppens nyttige stoffer, spesielt fiber og planteproteiner. Fiber hjelper til med å rense menneskekroppen, senker kolesterolet og har en forebyggende effekt mot svulster. Vegetabilske proteiner er på sin side gode som kjøtterstatninger for vegetarianere og veganere. De inneholder også vitamin A og B, sunt fett og mineraler - jern, kobber, kalium, magnesium, kalsium. De har lav glykemisk indeks og er derfor egnet for diabetikere. Det er mange typer linser, erter og bønner å velge mellom. Vi bør konsumere dem minst to ganger i uken.

oppskrifter på belgfrukter

Skal du lage mat av belgfrukter er det viktig å legge dem i vann i minst 5-12 timer eller helst over natten før tilberedning. Dette løser opp vegetabilsk sukker, som forårsaker oppblåsthet. Spiring (for eksempel mungbønner) kan også være et alternativt preparat. Den mest kjente tsjekkiske oppskriften er sure linser, ertegrøt og ulike belgfruktsupper. Men de kan også brukes som eget tilbehør eller som supplement til sauser, kjøtt og grønnsakspynt. En populær behandling er pålegg, spesielt humus. Belgvekster er mye konsumert av middelhavsland, som kan skilte med høy forventet levealder og lavere forekomst av diabetes og hjertesykdom. Linser dominerer i indisk, nepalesisk og pakistansk mat. I kontrast, i Latin-Amerika, foretrekker folk bønner (husk meksikanske bønner), og kikerter er populære i Midtøsten.

Legumes