Kokebok

engelsk mat

I moderne gastronomi

I profesjonell gastronomi bruker kokker et profesjonelt kjøkkenapparat kalt en kombiovn for å tilberede måltider. Takket være de mange spesifikke funksjonene til kombiovnen kan vi bruke denne enheten til å tilberede alle typer kjøtt, grønnsaker, sideretter og til og med desserter. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

engelsk mat

Britisk gastronomi er sterkt preget av historien, spesielt kolonialismen i India, Amerika og Afrika. Røttene går tilbake til keltisk og angelsaksisk kultur. Engelsk mat regnes som fettholdig og ufordøyelig. Dette er delvis forårsaket av den industrielle revolusjonen, da en stor del av folket flyttet til byer og masseproduksjon av mat av lav kvalitet startet på øya. De mest brukte ingrediensene er kjøtt, fisk, egg, pålegg, bønner og melk. Nasjonale retter inkluderer fish and chips, Yorkshire-pudding eller full engelsk frokost.

Oppskrifter av engelsk mat

Fra britisk gastronomi har begrepet engelsk frokost spredt seg over hele verden. Under dette begrepet ligger en rikholdig frokost, som hovedsakelig består av egg, bacon, pølser, bønner og bakverk. Lunsj i England er vanligvis mindre enn vanlig i tsjekkisk mat. Til lunsj serveres en sandwich - skiver av hvitt brød med biter av kald kylling eller skinke eller fish and chips, som er en stekt fisk i tre-ball med friterte pommes frites. I England serveres tradisjonelt te klokken fem, som «Earl Grey» eller «Orange Pecot» med melk. Til jul serveres engelsk julepudding i England, som har mange former. Ordet pudding i England betyr dessert, så det kan være en søt kake, kake eller krem. Vanlige ingredienser er nøtter, rosiner, rom, egg, brødsmuler, sukker... En spesialitet tilberedt for festlighetene er en and med valnøttfyll. Yorkshire pudding er ikke pudding i ordets rette forstand. Det er en pudding som serveres som erstatning for poteter eller ris. Den er veldig smidig og sprø på overflaten. Engelsk mat inkluderer cheddar- og wiltshire-oster, pickles - grønnsaker marinert i eddik, pyjamas - kaker med forskjellige fyll eller pigment - en søt drink laget av krydret vin søtet med honning.

tEnglish