Kokebok

Grønnsaker

I profesjonell gastronomi

I profesjonell gastronomi brukes ofte en profesjonell kjøkkeninnretning kalt en kombiovn til å tilberede måltider. En skånsom måte å tilberede måltider på, bevare en stor mengde vitaminer og høyere næringsverdi av tilberedte måltider er hovedkravene til profesjonell gastronomi. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Grønnsaker, hjørnesteinen i gastronomi

Grønnsaker er en hovedmat i gastronomi over hele verden. Servert rå eller kokt. Den følger enten med hovedretten eller serveres som hovedrett. Grønnsaker er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og fiber. På grunn av det lave innholdet av fett og kalorier, anbefales det ofte som en del av dietter. I henhold til delen som konsumeres, deler vi den inn i rot - gulrøtter, persille, rødbeter; blad - salat, spinat; kål - kål, brokkoli, kål; løk - løk, hvitløk, purre; frukt - agurker, tomater, vannmelon, aubergine og delikatesser - asparges, rabarbra, mais.

Grønnsaksoppskrifter

Grønnsaksretter er ikke bare salater på tusenvis av måter. Grønnsaker er grunnlaget for mange oppskrifter. Ajvar er en grønn pepperpasta som serveres som forrett i Sørøst- og Sentral-Europa. Ál Ámericaine er en rett tilberedt med en krydret saus av tomater og grønnsaker, Ál Éspagnole er en kjent rett med tomater, oliven, løk og Ál Orientale er en rett med ris og en sterkt krydret saus av løk, tomater og aubergine. Sicilianske spesialiteter av caponata inkluderer auberginer, tomater, løk, eddik, tomatpuré, vineddik, oliven, ansjos ... Serveres som forrett, pastasaus eller separat. Frittata er en italiensk omelett laget av egg og grønnsaker. I Brasil brukes rotgrønnsaker til å tilberede tradisjonell fjærfe camaro suppe med ris. I India serveres søtsmakende ketchup kalt chutney til maten. Dette er bakte pressede epler, smaksatt med et avkok av rødbeter, vineddik, estragonekstrakt og andre ingredienser. Ratatouille er en tradisjonell fransk rett, ragout av tomater, paprika, auberginer og gresskar. Grønnsaker har også sine krydrede representanter, for eksempel små aji dulce eller jalapeñopepper.

Vegetables