Kokebok

Lammekjøtt

I profesjonell gastronomi

Et profesjonelt kjøkkenapparat kalt en kombiovn brukes ofte i profesjonelle kjøkken for å tilberede måltider. Den store fordelen med enheten er den skånsomme måten å lage mat på, høyere utbytte og korte tilberedningstider. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Lam på en tallerken

Lam er hentet fra sau mindre enn seks måneder gamle. Kjøtt fra eldre stykker omtales som fårekjøtt. Denne typen kjøtt er spesielt populær i Midtøsten, India og Balkan. Fårekjøtt har en lys rød farge og for sin sterke aroma tilberedes det hovedsakelig med hvitløk og urter som timian eller rosmarin. Lam, derimot, er mykere, inneholder nesten ikke fett og kolesterol. Lam og fårekjøtt er rikt på proteiner og mineraler. Den serveres oftest bakt, grillet eller stuet.

Lam og fårekjøtt oppskrifter

Lam og fårekjøtt har blitt en stor delikatesse rundt om i verden. En populær del er lammelåret, som vi kan bake som en helhet, med bein, utbenet eller i skiver på forhånd. Denne typen kjøtt er en utmerket carpaccio. Dette er tynne til gjennomskinnelige skiver av absolutt ferskt rått kjøtt. Gyros, en gresk nasjonal spesialitet fra det 4. århundre, er også assosiert med denne typen kjøtt. Fårekjøtt stekes på et vertikalt spytt og skjæres gradvis i skiver. Kofta er en indisk rett tilberedt av hakket lammekjøtt. I det arabiske kjøkkenet møter vi dumplings fylt med hakket lammekjøtt kalt manta, stuet lammekjøtt med gresskar – markok eller stekt lammesmørbrød – arayess. Dalma er en tyrkisk delikatesse laget av fårekjøtt. Sazdrma er fårekjøtt stekt i olje og tørket i magen til et dyr, også fra tyrkisk mat. Den russiske spesialiteten er ňaňa, det er en fåremage fylt med hakket fårekjøtt, løk og bokhvetegrøt. Ulike krydder og dipper som amazongrill, amerikansk sennep, italiensk krydderblanding, harissa, blandet grill brukes ofte til å smaksette kjøtt ...

LambMutton