Kokebok

russisk mat

I profesjonell gastronomi

Kombiovnen er et profesjonelt kjøkkenutstyr som brukes i profesjonell gastronomi for å tilberede en rekke retter. Kombidamperen produserer damp, varmluft eller en kombinasjon av begge. Takket være et bredt spekter av innstillinger tillater den tilberedning av alle typer kjøtt, grønnsaker, sideretter og til og med desserter. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

russisk mat

Utviklingen av russisk mat har historisk sett vært sterkt påvirket av det harde lokale klimaet. Landsbybefolkningen har alltid måttet vokse og behandle all mat selv. Grunnlaget for russisk mat er poteter, brød, kål, agurker, løk og sopp. Kjøttet er hovedsakelig vilt, fisk og fjærkre. Retter krydres ofte med dill, persille og rømme. Tradisjonelle retter inkluderer borsjtsj, shashlik, pelmeni eller stroganoff.

Oppskrifter av russisk mat

Det russiske kjøkkenet gjør mye bruk av lokale råvarer til matlaging. Korn er tradisjonelt bakt av korn - hvetebrød i form av en hengelås. De dyrkede aprikosene tørkes og lages til en kajsa. Grønn paprika - jakker brukes til å tilberede mange retter. Geršlíky er en rett laget av kokt semulegryn med sopp. Fålemage fylt med hakket fårekjøtt, løk og bokhvetegrøt kalt ňaňa regnes som en russisk spesialitet. Massen er stekt svinekjøtt tilberedt i russisk stil. Retten serveres kald med grønnsakssalater, tartarsaus, sylteagurk, sopp eller bakverk. Tradisjonell tranebærsaus utfyller kjøttretter som vilt, stekt fjærfe eller patéer. Grunningrediensene er tyttebær, vann, sukker, solamyl, hvitvin og malt kanel. Tradisjonelle supper inkluderer rassolnik, melkesuppe med perlebygg, suppe med sylteagurk eller soljanka - en tykk krydret suppe med rester av kokt eller stekt kjøtt av ulike slag. Den verdenskjente samovaren – en temaskin – kommer også fra Russland. Opprinnelig ble vannet i samovaren varmet opp av glødende kull, i dag møter vi en mer elektrisk variant. Vodka er et typisk russisk destillat kjent over hele verden. Den er laget av potetalkohol, mais, bygg og rug.

tRussian