Kokebok

Sørøst-asiatisk mat

I profesjonell gastronomi

I profesjonell gastronomi brukes kombiovnen ofte til å tilberede måltider. Dette er et profesjonelt kjøkkenanlegg som tilbyr profesjonelle kokker mange alternativer for matlaging. Takket være egenskapene er dette kjøkkenutstyret ypperlig for å tilberede alle slags kjøtt, grønnsaker, tilbehør, inkludert bakverk og til og med desserter. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på som matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur eller saktebaking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

Sør-asiatisk mat

Sørasiatisk mat inkluderer thailandsk, vietnamesisk, indonesisk, filippinsk eller burmesisk. I dag er det sørasiatiske kjøkkenet i ferd med å bli populært over hele verden. Kjøkkenet er påvirket av kinesisk og indisk gastronomi, men beholder likevel sin særegne sjarm. På 1500-tallet var det et vendepunkt i det sørasiatiske kjøkkenet, og chilipepper importert fra Portugal begynte å bli tilsatt rettene. Et interessant trekk ved kjøkkenet er måten å spise på. Alle retter bringes til bordet samtidig, og middagen spiser det han vil.

Oppskrifter av sørasiatisk mat

De mest kjente spesialitetene fra det sørasiatiske kjøkkenet inkluderer glassnudler, fiskeretter, tofu og nudler kyllingsupper. Glassnudler fungerer som tilbehør til en rekke retter, er laget av mungbønner og minner ved første øyekast om nylontråd. Pad thai er en betegnelse for stekte risnudler sammen med andre ingredienser. Det er ofte en kjøttfri rett. Sushi kommer fra Sørøst-Asia og var opprinnelig maten til fattige havnearbeidere som spiste skiver av rå fisk pakket inn i ris. I dag tar sushi mange former med mange ingredienser. I det sørasiatiske kjøkkenet brukes søt asiatisk saus tradisjonelt til stekt kjøtt, stekte nudler eller vårruller. Den er laget av soyabønner, vann, sukker og mel. Søt chilisaus med knust chili kommer fra Thailand. Den fungerer som et krydder og bør ikke gå glipp av på ethvert bord med asiatisk mat. Et annet smaksstoff som brukes i Asia er aji no motto eller thailandsk karripasta. Bananblader er mye brukt på kjøkkenet. Fisk, kyllinger og andre typer kjøtt pakkes inn i dem ved steking. Bladene blir ikke konsumert, men de gir rettene en delikat smak, aroma og letter tilberedningen. Spesialiteten er yoghurt med safran. Safran kokes først i melk og blandes deretter inn i yoghurt.

tSouthEastAsian