Kokebok

fransk mat

I et moderne kjøkken

I profesjonell gastronomi brukes kombiovnen ofte til å tilberede måltider. Det er et profesjonelt kjøkkenapparat med egenskapene til en varmluft og en dampovn på samme tid. Så den produserer damp, varm luft eller en kombinasjon av begge. Kombiovnen tilbyr mange måter å tilberede mat på, for eksempel matlaging, forkoking, damping, stuing, baking, baking, lavtemperatur- eller langsom baking, sous-vide, confitering, røyking, tørking, grilling, grilling, steking, steking, posjering, blanchering, regenerering, sterilisering eller sjokkkjøling.

fransk mat

Fransk mat regnes ofte som en kulinarisk kunst og et symbol på høyeste presisjon. Ikke så rart at Michelins guide har sin opprinnelse her i landet. I Frankrike tilberedes retter hovedsakelig av fisk, sjømat og lam, fåre- og kalvekjøtt. Grønnsaker serveres vanligvis som tilbehør til hovedrettene. Disse er hovedsakelig asparges, spinat, gresskar eller gulrot. Patéer, oster og pålegg må ikke mangle på noe bord i Frankrike.

Oppskrifter av fransk mat

Deilige salte og søte retter kommer fra det franske kjøkken. De søte rettene er hovedsakelig crépes og vafler. Crépes er små tynne pannekaker som er populære i hele Frankrike. Vafler er laget av hevet eller usyret deig og stekes i en spesiell grill - vaffelmaskin. Pannekaker og vafler spises alene eller med syltetøy, sjokolade, drysset med sukker, nøtter, rosiner eller pisket krem. Av de velsmakende rettene er det absolutt verdt å nevne ratatouille, quiche, terrina, cordon bleu, souffle, rillons... Terrina er et fransk navn for en blanding av flere ingredienser, den serveres vanligvis som en forrett. Kylling, svinekjøtt men også osteriner er vanlig. Retten cordon bleu bærer et adelig navn etter den franske orden. Dette er kalvefileter fylt med skinke, pakket inn i trepakning og stekt til de er gylne. Souffle er en lett bakt pudding med ost, grønnsaker, cottage cheese eller sopp toppet med bechamel. Biter av svinekjøtt med bacon stekt i smult blir ofte referert til som rillons. De mest kjente franske ostene inkluderer roquefort, cantal eller camembert. Representanter for bakverket er selvfølgelig den berømte franske baguetten og smørcroissanten.

tFrench